Opera i Rebild

Velkommen til Opera i Rebild 2017

Der er lagt op til en både seriøs og festlig dag i Rebild Bakker

blandt Grever, Baroner og andet godtfolk!

 

Opera i Rebild 2017 er på mange måder indledningen af en ny æra for arrangementet. Det er 16. gang der er koncert i Rebild Bakker, men for første gang er koncerten den festlige afslutning af Aalborg Operafestival.

Aalborg Operafestival har siden den spæde start i 2002 traditionelt ligget i marts måned. Nu flytter den til august, og næste operafestival i Aalborg bliver således i dagene 10. - 13. august 2017. Det sker først og fremmest for at tilgodese de mange mennesker der er i byen om sommeren og skabe synergi med Opera i Rebild

Alle har store forventninger til dette nye samarbejde og vi håber, vores publikum vil tage godt mod initiativet og få rigtig megen glæde af samarbejdet mellem to store ”Operatører” i Nordjylland

Temaet for årets Opera I Rebild er ”Grever og Baroner” og dem har der altid været masser af i operaens verden. Der er både fornemme, sjove, latterlige, ædle og elskværdige, de befolker scenen sammen med deres koner, grevinder, baronesser, elskerinder og sørger altid for, at der er så meget rod i deres liv, at de mange intriger, der er nødvendige for handlingen kan planlægges og sættes i gang. Udover de allerede nævnte personager vil der være besøg af søfolk, sigøjnere, tyrefægtere, karnevalsgæster, spillefugle og letlevende damer!

Opera I Rebild har i år valgt at lave fyldigere uddrag, men fra færre operaer i dette års koncert, det samme gør sig gældende med de af publikum meget efterspurgte operetter. Uddragene fra operaerne ”La Traviata” af Giuseppe Verdi og ”Don Juan” af W.A. Mozart udgør hele første del af koncerten, mens operetterne ”Greven af Luxembourg” af Franz Lehar og ”Flagermusen” af Johan Strauss er det festlige omdrejnings-punkt for anden halvdel, der bliver dog også tid til undervejs at fejre 200 året for Niels W. Gades fødsel med hans kendte ”Morgensang af Elverskud” også kendt som ”I Østen stiger solen Op”. Man vil også kunne opleve numre fra ”H.M.S. Pinafore” og ”Den Glade Enke” undervejs.

     

Aalborg Symfoniorkester, Den Jyske Operas Kor, samt Coro Misto er garanter for en stor musikalsk oplevelse.

Årets solister er nogle af de ypperste repræsentanter for dansk opera både herhjemme og ikke mindst internationalt. Opera i Rebild er stolte over at kunne præsentere to danske verdenssolister ved koncerten:   

  Henriette Bonde-Hansen er en af de mest efterspurgte lyriske sopraner, hendes lyse og alligevel runde og smukke klang er elsket og værdsat i hele verden.     Bo Boje-Skovhus har i en lang årrække sunget på alle verdens store operascener. Han har sunget med de største orkestre og dirigenter, de dygtigste sangere og pianister. Han har indspillet CD’er med både opera, operette og lieder med de bedste i verden. 

 

Dirigenten Giordano Bellincampi har vi haft glæde af ved flere tidligere koncerter. Efter afslutningen af sin tid som chef for Den Jyske Opera er han blevet chefdirigent for flere prestigefyldte symfoniorkestre i både Europa og resten af verden.

Til at holde sammen på programmet, intrigerne og alle de øvrige løjer, kommer igen i år Opera I Rebilds ”faste” konferencier Preben Kristensen.

 Venlig hilsen

Team Opera i Rebild 

Opera i Rebild på Facebook

 

 

Rebild Musikpris

læs mere her

OPERA I REBILD ER STØTTET AF:

                                          

 

 

OPERA I REBILD SAMARBEJDER MED: