Opera i Rebild

Opera for alle – varm op til årets Opera i Rebild

Torsdag d. 17.maj kl. 18 – 20.30 i Kinorevuen, Skørping  

Opera i Rebild er kendt som den store musikalske skovtur, som hvert år trækker rigtig mange gæster til den smukke
naturscene i Rebild - både opera kendere og folk, der skal til opera for første gang.

I et nyetableret samarbejde kan Opera i Rebild, LOF – Mariagerfjord/Rebild og Kinorevuen præsentere en "lyn guide" både for dem, der er nysgerrig på, om opera er noget for dem – eller for de mange stamgæster til Opera i Rebild, som gerne vil varme op til årets koncert.

Torsdag d. 17.maj kan du møde Henrik Engelbrecht, der leverer et "crash-course" i opera med vilde historier fra 400 års operaliv med både kastrerede drenge, komponister med storhedsvanvid og operachefer, der svindler løs. Og selvfølgelig med videoklip med fantastiske eksempler på sangere fra før og nu undervejs.

Operaeksperten Henrik Engelbrecht fortæller levende og engageret, og tager os med på et par timers intens og morsom slentretur i operaens verden. Alle kan være med, uanset om du aldrig endnu har set en opera eller du allerede er stamkunde i alverdens operahuse.

Det sidste kan du risikere at blive – for begejstring smitter som bekendt!

Henrik Engelbrecht arbejder både som kunstnerisk konsulent for en række organisationer, bl.a. Det Kongelige Teater og Tivoli, og med at formidle opera og klassisk musik for så mange som muligt, bl.a. gennem foredrag, introduktioner og som podcastproducent for DR P2.

Der er indlagt en pause, hvor Kinorevuen serverer en let anretning i biografens kendte kvalitet samt et glas vin.

Ekstra tilbud

Billetter til arrangementet koster 150 kr incl. en let anretning og vin. Som et ekstra tilbud kan du købe en samlet pakke til 350 kr., som også includerer en billet til Opera i Rebild – og derved spare 50 kr. på billetprisen.

Billetter: 150 kr /350 kr på www.himmerlandsbilletten.dk

_______________________________________________

Opera i Rebild 2018

For 17. gang byder Opera I Rebild velkommen til koncert i Rebild Bakker. For anden gang er koncerten den festlige afslutning af Aalborg Operafestival, der flyttede sin opførelsestermin fra marts og hen til august, så den kom til at passe med Opera I Rebild. Samarbejdet mellem de to institutioner – som også omfatter Aalborg Symfoniorkester og Den Jyske Opera - sikrer, at der virkelig er gang i operaen i Nordjylland om sommeren!

Temaet for årets Opera I Rebild er ”Skæbnesvanger Kærlighed” og der lægges ingen fingre imellem!

Årets solister er nogle af de ypperste repræsentanter for dansk opera; en blanding af nyt talent og mere rutinerede sangere i godt selskab med Aalborg Symfoniorkester og Den Jyske Opera´s Kor.

Francine Vis, mezzosopran     David Danholt, tenor            

Den hollandsk fødte, men delvist dansk uddannede mezzosopran Francine Vis, der debuterede fra Operaakademiet i 2013 og på Det Kgl. Teater i 2012.

David Danholt, tenor, har sunget på både Den Jyske Opera, Det Kgl. Teater og operascener i hele verden.

Johan Reuter, baryton, har været fastansat på Det Kgl. Teater siden 1996 og har desuden sunget på de fleste store scener i Europa og resten af verden.

Dirigenten Giordano Bellincampi har vi haft glæde af ved flere tidligere koncerter. Efter han sluttede som chef for Den Jyske Opera er han blevet chefdirigent for flere prestigefyldte symfoniorkestre i både Europa og resten af verden.

Til at holde sammen på programmet, intrigerne og al den skæbnesvangre kærlighed, kommer på 7. år Opera I Rebilds ”faste” konferencier Preben Kristensen, der i år kan fejre sit 40-års skuespillerjubilæum

Der er lagt op til en seriøs, men også festlig dag i Rebild Bakker, hvor kærligheden blomstrer på godt og på ondt!

_______________________________________________

 

 Stemningsfilm 
 fra Opera i Rebild 2017

Drømmer du dig også tilbage, til de varmere måneder, på picnic tæppet til Opera i Rebild ?

Fortvivl ej, du kan allerede nu sikre dig biletter til Opera i Rebild 2018 - "Skæbnesvanger Kærlighed"

Kig med på lidt stemningsvideo fra sidste år..........