Opera i Rebild

Opera i Rebild 2022

For 20. gang løber årets operafest i Rebild af stablen og hvert år sit tema. Temaet er i år ’Stjernestunder’. Og det der i år fylder i programmet er nordiske og danske toner. 

Koncerten indledes kl. 13.00 med DR vokalensemblet, som har sammensat et smukt nordisk program med værker af bl.a. Stenhammer, Hugo Alfvén, Schultz og Åhlen. En smuk optakt til selve operaprogrammet. I år er der tre solister på scenen. To sopraner og en tenor. Gisela Stille, Lisbeth Kjærulf og Mathias Hedegaard. Aalborg symfoniorkester, under ledelse af Giordano Bellincampi, og konferencier Preben Kristensen fører os sikkert, humoristisk og overordentligt musikalsk professionelt igennem eftermiddagen. 

Dansk musik indeholder en perlerække af Stjernestunder og publikum kan glæde sig til at høre operarepertoire af Gade, Lange-Müller, Reesen sammen med Mozart Pucinni og Strauss. 

Årets Talentpris 'Rebild Musikpris'bliver uddelt igen i år. Prisen er på 25.000 kr. og er sponsoreret af Gudrun og Palle Mørch Fonden. Den gives til en talentfuld Nordjysk musiker, som med sit talent har gjort sig særligt bemærket. 

Gisela Stille: 

Født og opvokset i Malmø, Sverige. Debuterede på Det Kgl. Teater i 1998 i Tryllefløjten.

Gisela Stille er uddannet på Operaakademiet i København, og har været medlem af solistensemblet siden 2001. Hun har bl.a. sunget Lulu i Stefan Herheims prisbelønnede opsætning af Alban Bergs opera i Oslo og Dresden. Mathilde i Guillaume Tell af Rossini på Welsh National Opera. Sophie i Rosenkavaleren på operaen i Monte Carlo. Donna Anna i Mozarts Don Giovanni ved operafestivalen i Savonlinna, og Pamina i Tryllefløjten ved operafestivalen i Bregenz.

Læs mere Gisela stille

Lisbeth Kjærulff

Lisbeth Kjærulff er født og opvokset i Herning. Hun er uddannet klassisk sanger ved Det Jyske Musikkonservatorium og Det Kgl. Danske Musikkonservatorium (diplomklassen 2001).

Hun har arbejdet på flere af Danmarks store teatre bl.a. Det Kgl. Teater, Folketeatret og Det Ny Teater, og for landets forskellige operakompagnier Den Fynske Opera, Den Jysk Opera og Den Ny opera. På TV har hun medvirket i “Sigurd og operaen” på DR1, hvor hun førte og lagde stemme til den lyserøde puddelhund Doremia.

Udover det klassiske repertoire har Lisbeth spillet roller i en hel del musicals rundt om i Danmark, bla. Maria i Sound of music, Christine i Phantom, Jenny Lind i Mit eventyr, Jellylorum i Cats og Eliza Doolittle i My fair lady. I sommeren 2011 fik hun sin revydebut i Rottefælden i Svendborg.

Læs mere Lisbeth Kjærulf

Mathias Hedegaard

Mathias Hedegaard har på få år slået sit navn fast som en efterspurgt og prisbelønnet lys lyrisk tenor. Hans CD-indspilninger med danske sange og arier har vundet international anerkendelse og hans fortolkning af Evangelistpartiet i Bach’s Passioner har ført ham til engagementer med flere af Nordeuropas bedste barokorkestre og dirigenter. Med sin stærke sceneudstråling har han som operasanger især gjort sig gældende i flere danske uropførelser og som Liedsanger har han sunget på bl.a.  Danmarks Radio samt på festivaler i både ind-og udland.

I sæsonen 21/22 optræder Mathias på Den Fynske Opera i rollen som Walther/SOVEDRIKKEN og på Operaen i Svendborg synger han partiet som Goro/MADAME BUTTERFLY. I den foregående sæson var Mathias engageret på den Fynske Opera, hvor han optrådte i en række forskellige forestillinger, bl.a. i en danmarkspremiere på Die Weisse Rose og en genopsætning af Den Glade Enke.

Læs mere Mathias Hedegaard

DR vokalensemblet

DR Vokalensemblet er på én gang et internationalt anerkendt elitekor – og samtidig er hver af de 18 sangere professionelle solister med et stærkt, personligt udtryk.

I selskab med DR Vokalensemblet kan du opleve kormusik i alle former – fra 500 år gammel renæssancemusik over romantiske klassikere til danske salmer, sange og helt nyskrevne værker. Mange store danske og europæiske komponister har skrevet kormusik specielt til DR Vokalensemblet, som er kendt for sin rene, nordiske klang.

Læs mere DR vokalensemblet

 

 

Tidligere Programmer

Program 2019

Program 2018

Program 2017

Program 2016

Program 2015

Program 2014

Program 2013

Program 2012

Program 2011